Advarsel, åpne i et nytt vindu.

Bli kjent med vinslottene i Bordeaux

De flotteste vinslottene i Bordeaux er alle historiske verneverdige objekter, mange med aner tilbake i middelalderen. Allerede romerne oppdaget at Bordeaux og omegn hadde jordsmonn og mikroklima som gjorde det mulig å lage utsøkte viner. alle sammen er levende forretningsenheter som produserer tusenvis av flasker med kvalitetsvin hvert år til glede for vinelskere og vinsamlere over hele verden.

Her vil vi gi deg en oversikt over de vinslottene vi samarbeider med som i Bordeaux går under betegnelsen «chateau». Følger du linken under hvert bilde vil du få se vinslottets egen beskrivelse, med mye mer detaljer og informasjon, dersom det har etablert sitt eget nettsted.

PÅ VESTSIDEN AV GIRONDE (Médoc – Gravés)

Château Yquem, Sauternes

Vinslott[1er Cru Superieur Classé 1855] Den uendelige omsorg og oppmerksomhet som ble jordene rundt Chateau Yquem til del fra Lur Saluces familien førte til at vinslottet ble tildelt status som Premiere Cru Superieur i 1855.

 

 

Château Latour, Pauillac

Vinslott[1er Cru Classé 1855] Kan føre sine aner mer enn tre hundre år tilbake og blir av mange ansett som verdens beste produsent av rødvin.

 

 

Château Margaux, Margaux

Vinslott[1er Cru Classé 1855] Dette slottet var på trettenhundretallet residensen til kong Edvard III av England og var et av de best beskyttede og prektige slott i hele regionen. Siden 1978 er dette vinslottet eiet av Mentzelopoulos familien, som har ledet det frem til å bli et av de aller beste og stabile vinmerkene i verden.

 

 

Château Lafit Rothschild, Pauillac

Vinslott[1er Cru Classé 1855] Den første referansen til navnet Lafit er datert til 1234 og en mann med navnet Gombaud de Lafit, abbeden i Vertheuil klosteret nord for Pauillac. Senere, i det fjortende århundre, blir Lafit angitt som et arvegods i det føydale systemet. Navnet Lafit kommer av den lokal dialektens ord ”la hite” som betyr liten haug.

 

 

Château Mouton Rothschild, Pauillac

Vinslott[1er Cru Classé 1973] I 1853 kjøpte et engelsk medlem av Rothschild familien, Baron Nathaniel de Rothschild, denne eiendommen som da het Brane-Mouton, og skiftet navnet til Chateau Mouton-Rothschild. I 1922 tok hans oldebarn, den legendariske Baron Philippe, opp arven og ga den en ny start.

 

 

Château Haut-Brion, Pessac Leognan

Vinslott[1er Cru Classé 1855] Det minste av de fem 1er Cru vinslottene som ble klassifisert i 1855 langs Gironde fjorden.

 

 

Château Cos d’Estournel, Saint-Estephe

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] Akkurat som en novelleforfatter kan sette sitt spesielle særpreg på sine ulike historier – kan en Grand Cru sette et særpreg på sine ulike årganger. For vinelskere har Cos d'Estournel blitt selve symbolet på en spesiell type vin med en virilitet som ikke utelukker verken eleganse eller mildhet. Cos d'Estournel eies av Domaines Reybier og styres av den visjonsrike Jean-Guillaume Prats.

 

 

Château Montrose, Saint-Estephe

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] Dette ansees for å være blant de ti beste vinslottene i Bordeaux, og lager ”store” fruktige viner med god struktur. 2003 årgangen fra dette vinslottet var en av de beste i Bordeaux og fikk fantastiske 97 – 100 poeng av Robert Parker.

 

 

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Pauillac

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] Siden 1970-tallet har dette vinslottet oppnådd status som et “super andre cru” og et “nesten første cru” slott på bakgrunn av solid og konsistent levert kvalitet på vinen.

 

 

Château Pichon Longueville Baron, Pauillac

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] Vingården ble bygget av Raoul de Pichon-Longueville i 1851. Denne familien drev vingården frem til 1933, da Bouteillier-familien, som også eide Château Palmer, kjøpte eiendommen. Under Jean Bouteilliers ledelse oppnådde vingården stor respekt og overskygget til og med sin berømte nabo; Pichon-Lalande.

 

 

Château Léoville-Las Cases, Saint-Julien

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] Dette er et av de største og eldste av Cru Classé vinslottene i Médoc, som sammen med de to andre vinslottene som også har Léoville i navnet, i tidligere tider utgjorde en enda større enhet. (Chateau Léoville-Las Cases har foreløpig ikke egen nettside)

 

 

Château Léoville Barton, Saint-Julien

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] Château Leoville Barton er den tredje og minste i den berømte trioen av Saint Julien-eiendommer, som for 200 år siden var èn stor eiendom kalt Chateau Leoville. Leoville Barton har vært i den berømte Barton-familiens eie siden 1836. Denne familien har vært involvert i Bordeaux-vinhandel siden 1723 da iren, Hugh Barton, begynte å handle i regionen.

 

 

Château Ducru Beaucaillou, Saint-Julien

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] I 1795 kjøpte Bertrand Ducru dette vinslottet av en venn som het Bergeron. Men på den tiden var det ingen majestetiske bygninger eller noe sted å bo på eiendommen, slik det er i dag.

 

 

Château Doisy-Vederines, Sauternes

Vinslott[2eme Cru Classé 1855] Navnet stammer fra Jean Védrines som giftet seg med Marie Raymond i 1704, og fikk testamentert eiendommen fra sin kone. Les Chevaliers de Védrines eide dette vinslottet i århundrer. På 1800-tallet kjøpte forfedrene til dagens eiere vingården. (Chateau Doisy-Vederines har foreløpig ikke egen nettside)

 

 

Château Palmer, Margaux

Vinslott[3eme Cru Classé 1855] I 1814, da napoleonstiden gikk mot slutten, kjøpte den britisk generalmajoren Palmer denne eiendommen fra en dame med navn Jeanne de Gasq. På den tiden kunne ikke Madame de Gasq ha forestilt seg hvordan den brilliante generalmajoren skulle omdanne eiendommen til en av de mest berømte i hele Bordeaux.

 

 

Château La Lagune, Haut-Medoc

Vinslott[3eme Cru Classé 1855] Dette er det første klassifiserte vinslottet du møter i Médoc, hvis du kjører opp den berømte D2 fra Bordeaux by. La Lagune går for øyeblikket gjennom en oppgradering som innebærer en gradvis omplanting av vinmarkene, nye produksjonsfasiliteter og en totalrenovering av vinslottet.

 

 

Château Lagrange, Saint-Julien

Vinslott[3eme Cru Classé 1855] Château Lagrange har en turbulent historie. Slottet ble anlagt på 1600-tallet. Innen 1824 ble det produsert rundt 12,000 kasser vin årlig ved slottet hvor de gjennom årenes løp har vokst til det dobbelte av dette. I 1855 ble Lagrange ansett som en av de mest teknologiske og effektive eiendommene i Bordeaux, og ble tildelt en 3.Cru rating.

 

 

Château Giscours, Margaux

Vinslott[3eme Cru Classé 1855] De første referanser som gjøres til Chateau Giscours dateres tilbake til 1330, i et document som refererer til et tårn på et fort. Eiendommen ble solgt for 1.000 pund i 1552, og var allerede da ansett som et godt vinslott.

 

 

Château Malescot-Saint-Exupery, Margaux

Vinslott [3eme Cru Classé 1855] Château Malescot-St-Exupéry kan føres tilbake til 1600-tallet. I 1955 ble vinslottet kjøpt opp av Zuger familien som investerte stort i eiendommen. I dag er den av de best bevarte og mest kvalitetssøkende eiendommer innen Margaux-klassifiseringen. Slottet og kjellerene ligger midt i byen Margaux, mens vinmarkene består av fem jordstykker rundt i kommunen Margaux.

 

 

Château Calon Segur, Saint-Estephe

Vinslott[3eme Cru Classé 1855] På slutten av det 17. århundre ble Château Calon overlatt i hendene på den såkalte prinsen av vinmarkene, Nicolas de Segur, som på den tiden også eide Lafite og Latour. (Chateau Calon Segur har foreløpig ikke egen nettside)

 

 

Château Beychevelle, Saint-Julien

Vinslott[4eme Cru Classé 1855] Château Beychevelle har en rik historie. Det ble bygget av Biskop François de Foix-Candale i 1565. Deretter gikk eiendommen i arv til Jean-Louis de Nogaret de la Valette, første hertug av Epernon, en mektig og rik herremann med høy stjerne blant de franske aristokratene og admiralen av Frankrike. Det var denne mannen som var ansvarlig for navnet Beychevelle. Skip som seilte forbi hans residens måtte senke sine flagg til ære for den allmektige hertugen. Beychevelle er arkaisk og betyr ”senk dine seil”.

 

 

Château Talbot, Saint-Julien

Vinslott[4eme Cru Classé 1855] Château Talbot kom i familien Cordiers eie i 1917. Deres vin er alltid av ypperste kvalitet – og baseres på dyp respekt for vinslottets unike jordsmonn og mikro klima, det såkalte ”terroir”.

 

 

Château Branaire-Ducru, Saint-Julien

Vinslott [4eme Cru Classé 1855] Dette slottets stolte historie stikker mye dypere enn røttene til vinstokkene i den småstenete jorden. På slutten av 16 tallet kjøpte Jean-Baptiste Braneyre en del av jordene på Beychevelle og la grunnlaget for det som i dag fremstår som Château Branaire-Ducru. Han hadde bare en datter Marie, som giftet seg med Pierre du Luc, og slik gikk det til at Luc familien (som i løpet av tiden endret seg til Duluc) eide dette slottet i over hundre år. Da kom Gustave Ducru innpå eiersiden og ga det tilnavnet.

 

 

Château Lynch Bages, Pauillac

Vinslott[5eme Cru Classé 1855] Château Lynch Bages var i Lynch-familiens eie i tre-kvart århundre. På 1700-tallet arvet Greve Jean-Basptiste Lynch, ordfører i Bordeaux eiendommen fra John Lynch, en ung ire fra Galway, som ble jaget ut av sitt land i 1691. Greven gav driften til sin bror Michel Lynch, som også var ordfører i Pauillac under den franske revolusjonen.

 

 

Château Clerc Milon, Pauillac

Vinslott[5eme Cru Classé 1855] Château Clerc Milon ligger veldig godt til mellom to 1.cru vinslott (Mouton og Lafite Rothschild) og har derfor et  meget godt jordsmonn. Dette ble ikke utnyttet til sitt fulle potensial før i 1970 da Baron Philippe de Rothschild (eieren av Château Mouton Rothschild) kjøpte eiendommen og igangsatte et fullstendig rehabiliteringsprogram for vinmarkene og vinkjellerene.

 

 

Château d'Armailhac, Pauillac

Vinslott[5eme Cru Classé 1855] Château d'Armailhac har en brokete historie, ikke minst med hensyn til navn. Det var Dominique d'Armailhac som opprettet eiendommen, da han kjøpte landområdet mellom dagens Mouton Rothschild i nord og Pontet Canet i sør tidlig på 1700-tallet. Dominique utvidet så eiendommen til å inkludere Chateau Brane-Mouton. Dominique døpte da om eiendommen til Chateau Mouton-d'Armailhac. Eiendommen fortsatte å blomstre til først Brane-Mouton delen ble solgt til Baron Nathaniel de Rothschild i 1853. Resten ble solgt til Baron Philippe de Rothschild i 1933 som ønsket å gi slottet et nytt navn. Da dette ble avslått av appellationen, valgte hans datter, Phillipine, å ta tilbake det opprinnelige navnet på slottet.

 

 

Château Pontet-Canet, Pauillac

Vinslott[5eme Cru Classé 1855] I 1865 kjøpte den kjente vinskipperen Hermann Cruse dette vinslottet med sine 1200 mål vinmarker. Siden det har Cruse dynastiet sikret de finansielle resursene som gjort at dette er blitt en av de største viner fra Médoc.

 

 

Château La Mission Haut-Brion, Pessac-Leognan

Vinslott[Graves Cru Classé] Dillon familien (som også eier 1er Cru Chateau Haut-Brion) lærte å kjenne og sette pris på La Mission sommeren 1985. De hadde da eid Haut-brion i 50 år. Det var imidlertid ikke før i 1993 de lykkes med å kjøpe Chateau La Mission Haut-Brion.

 

 

Domain de Chevalier, Pessac-Léognan

Vinslott[Graves Cru Classé] Domain de Chevalier ligger i Léognan, ”hovedstaden” i Graves regionen. Vingården har en lang historie og lager både røde og hvite viner. Dette fremgår blant annet på kartet som geograf og ingeniør, Pierre de Belleyme, tegnet i 1763. Ordet ”Domain” bærer også i seg lange og stolte tradisjoner, som dagens eiere ønsker å bevare. De har derfor ikke erstattet det med den nyere termen “Château”.

 

 

Château Haut-Bailly, Pessac-Leognan

Vinslott[Graves Cru Classé] Historien til dette vinslottet begynner i det 17. århundre med Nicolas de Leuvarde som var vinhandler i Picardy. Etter at han slo seg ned i Bordeaux og gikk i partnerskap med Firmin Le Bailly, slo han seg opp en stor formue ved salg av vin. Disse to menn, etterhver også svigerbrødre, grunnla sammen Chateau Haut-Bailly.

 

 

Château Carbonnieux, Pessac-Léognan

Vinslott[Graves Cru Classé] Chateau Carbonnieux produserer utmerkede røde og hvite viner i Pessac-Léognan. Vinslottet ble bygget på 1300-tallet, og allerede da ble det laget vin her.

 

 

Château Smith Haut Lafite, Pessac-Léognan

Vinslott[Graves Cru Classé] Dette slottet kan tilbakeføres til 1365 da adelsfamilien Bosq begynte å plante vindruer her. På 17 hundretallet kjøpte skotten George Smith eiendommen og ga den dets nåværende navn. Han dyrket druer og lagde vin som han skipet til England på sine egne skip.

 

 

PÅ ØSTSIDEN AV GIRONDE (Saint-Emilion – Pomerol)

Chateau Ausone, Saint-Emilion

Vinslott[1er Grand Cru Classé A] Alain Vauthier produserer fabelaktige viner som fanger essensen av Chateau Ausone’s terroir og resultatet er absolutt fantastisk. (Chateau Ausone har foreløpig ikke egen nettside)

 

Château Cheval Blanc, Saint-Emilion

Vinslott[1er Grand Cru Classé A] Kontinuerlig kvalitetsfokus i en familieledet stjernebedrift har i løpet av årene resultert i en tradisjon for å lage det ypperste som i 1954 ga dem topplassen i klassifikasjonssystemet i Saint-Emilion. Cheval Blanc er et resultat av historien – et rent uttrykk for et artistisk ideal og et stort navn i en verden av luksusvarer.

 

 

Château Pavie, Saint-Emilion

Vinslott[1er Grand Cru Classé B] På 300-tallet, var åsidene til Ausone og Pavie plantet med de første vinstokkene som ankom området. Château Pavie ligger på ett av de mest berømte jordstykkene i St. Emilion. 1998 ble et år med store forandringer for vinslottet: I mars ble det kjøpt opp av Gérard og Chantal Perse, og i august begynte restaureringen. Det gamle produksjonsanlegget fra 1923 ble erstattet av tjue nye store temperatur-kontrollerte eikefat som ble innviet til innhøstingen i 1999.

 

 

Château Angelus, Saint-Emilion

Vinslott[1er Grand Cru Classé B] En knapp kilometer fra det kjente tårnet i Saint-Emilion, ved foten av åsen, ligger Château Angélus. Vinslottet er drevet med lidenskapelig engasjement gjennom de fire siste generasjoner av familien Boüard de Laforest. Eiendommens navn stammer fra et spesielt jordstykke, der mennene som jobbet hadde mulighet til å høre klokkene ringe fra alle de tre kirkene i byen; - Chapelle de Mazerat, Saint Martin de Mazerat og Domkirken i Saint Emilion.

 

 

Chateau Troplong Mondot, Saint-Emilion

Vinslott[Grand Cru Classé B] Det var Abbé de Sèze som bygget dette vinslottet i 1745. Men familien hans måtte gi opp eiendommen tidlig i det 19. århundre, og etter hvert ble det overtatt av Gerus Troplong. Slottet ble oppgradert til B status i revisjonen av klassifikasjonen i 2006.

 

 

Vieux Chateau Certan, Pomerol

Vinslott[Appellation Pomerol Controlée] Grunnlagt i det 16. århundre og kjent under sitt nåværende navn siden 1745. I 1924 ble vinslottet kjøpt av Georges Thienpont.

 

 

Chateau La Conseillante, Pomerol

Vinslott[Appellation Pomerol Controlée] Navnet La Conseillante trer frem i det 18. århundre. Vinslottet fikk dette navnet etter Madame Catherine Conseillan, som styrte det for mer en tre hundre år siden.

 

 
 Tips en venn

Siste nyheter

Påmelding Nyhetsbrev
porno video sex tube indir porn hd izle mobil tube seks sex porno porno video sex hd video mobil video sex indir porno tube türk porno porno sex video pornx izle hd mobi sex mobil porno full sex tube top list sex adult tube sex free porno kaliteli porno hd porno adult porno porno hd mobil porno porn film